یکی از اصلی ترین دلایل بیماری سلیاک وراثت است و کسانی که سابقه خانوادگی داشته اند، بیشتر مستعد ابتلا به این بیماری هستند.
بیماری سلیاک یک اختلال گوارشی است که در اثر واکنش غیر طبیعی سیستم ایمنی به گلوتن ایجاد میشود. بیماری سلیاک به نامهای اسپرو، اسپروی غیر حارهای، عدم تحمل گلوتن و آنتروپاتی حساس به گلوتن نیز نامیده میشود. در بیماری سلیاک، پاسخ سیستم ایمنی بدن به گلوتن باعث ایجاد مادهای سمی میشود که پرزهای روده را از بین میبرد. پرزهای روده، برآمدگیهای انگشت مانند داخل روده کوچک هستند.
همان طور که اشاره شد، سلیاک یک بیماری خود ایمنی است. در حالی که عدم تحمل گلوتن نوعی واکنش آلرژی در کودکان محسوب می شود. اگر چه مصرف گلوتن در هر دو بیماری باعث علائم و نشانه های مشابهی می شود، اما گلوتن در افراد مبتلا به بیماری سلیاک می تواند به بافت روده آسیب وارد کند.
بوتاکس معده چیست؟ چه اثراتی روی لاغری دارد؟ (تایید شده توسط پزشک)
آبجو و سایر نوشیدنی های الکلی مبتنی بر غلات نیز می توانند حاوی آن باشند.
بیشتر مردم، اسهال را اولین نشانه بیماری سلیاک میدانند. بیشتر مبتلایان به سلیاک در هنگام مراجعه به پزشک از اسهال شکایت میکنند. اسهال در نوزادان و کودکان نوپا منجر به شرایطی میشود که آن را “نارسایی در رشد” مینامیم.
برای تشخیص بیماری سلیاک از آزمایش بیماری سلیاک پوکی استخوان خون و آندوسکوپی استفاده می شود. گاهی با انجام آزمایش خون دیگر نیاز به بررسی های دیگر نیست.
آزمایش های آنتی بادی اندومیزیال و ترانس گلوتامیناز بافتی دو آزمایشی است که معمولا برای این بیماران انجام می شود.
یک شوخی که معمولا شنیده می شود این است که وقتی شخصی مدت زیادی در حمام می ماند، باید به این معنی باشد که او مدفوع می کند. با این حال، مدفوع سالم باید به راحتی دفع شود و فقط یک دقیقه یا بیشتر طول بکشد تا بیرون بیاید.
برای تنظیم رژیم غذایی فاقد گلوتن برای کودکان نوپا بایستی با پزشک کودک و متخصص تغذیه مشورت کنید، تا برنامه ای مغذی و سالم برای او داشته باشید.
نشان می دهد: این استاندارد طلایی مدفوع است، به خصوص اگر تا حدودی نرم و راحت باشد.
ممکن است فرد تا زمانی که دچار کمبود مواد مغذی یا کم خونی نشود، نداند که به بیماری سلیاک مبتلا شده است.
Javascript not detected. Javascript essential for This great site to function. Be sure to help it within your browser options and refresh this page.
● پزشک اغلب می تواند بیماری سلیاک را با در نظر گرفتن سوابق پزشکی فرد و خانوادگی وی و تجویز آزمایشاتی مانند آزمایش خون، آزمایش ژنتیک و بیوپسی تشخیص دهد.